De voordelen van cloud native en managed services voor bedrijven

a close up of a window with a building in the background

Cloud native is een benadering van softwareontwikkeling die gebruik maakt van de unieke mogelijkheden en voordelen van cloud computing. Dit houdt in dat applicaties worden gebouwd en uitgevoerd in moderne, dynamische omgevingen zoals publieke, private of hybride clouds. Door deze aanpak kunnen bedrijven hun toepassingen op een schaalbare en flexibele manier beheren, wat essentieel is voor het bijhouden van de snelle technologische veranderingen en marktvereisten. Het belangrijkste verschil tussen traditionele applicaties en cloud native applicaties ligt in hun architectuur. Traditionele applicaties zijn vaak monolithisch opgebouwd, wat betekent dat ze als een enkelvoudig geheel functioneren. Dit maakt het moeilijk om delen van de applicatie afzonderlijk te schalen of bij te werken zonder dat dit invloed heeft op het gehele systeem. Cloud native applicaties daarentegen gebruiken microservices-architectuur, waarbij elke service onafhankelijk kan worden ontwikkeld, geïmplementeerd en geschaald.

Voor moderne bedrijven biedt cloud native veel voordelen. Het zorgt voor een verhoogde flexibiliteit en wendbaarheid, waardoor bedrijven sneller kunnen inspelen op veranderingen in de markt. Bovendien verbetert het de betrouwbaarheid van toepassingen door gebruik te maken van zelfherstellende mechanismen en geautomatiseerde processen. Hierdoor wordt de downtime geminimaliseerd en kunnen bedrijven hun focus leggen op innovatie in plaats van op onderhoud.

Data-interceptie als game changer

Intercept speelt een cruciale rol bij het beheren van cloudomgevingen voor bedrijven die zich richten op softwareontwikkeling. Door het bieden van managed services voor Azure-cloudomgevingen neemt Intercept de last van migratie, optimalisatie, beheer en ontwikkeling weg bij bedrijven. Dit stelt organisaties in staat om hun middelen te richten op hun kernactiviteiten terwijl Intercept zorgt voor een veilige, schaalbare en kostenefficiënte cloudinfrastructuur. Een van de belangrijkste diensten die Intercept aanbiedt is Azure Cloudify, dat bedrijven helpt bij de migratie naar Azure en het optimaliseren van hun bestaande Azure-omgeving. Dit omvat het analyseren van de huidige infrastructuur, het plannen van de migratie en het uitvoeren van optimalisaties om ervoor te zorgen dat de cloudomgeving optimaal presteert. Deze dienst is bijzonder waardevol voor bedrijven die willen profiteren van de voordelen van cloud computing zonder de complexiteit ervan zelf te hoeven beheren.

Naast Azure Cloudify biedt Intercept ook Managed Services aan die gericht zijn op het versnellen van de prestaties op Azure en cloud native softwareontwikkeling. Door gebruik te maken van de expertise van Intercept kunnen bedrijven hun ontwikkelingsprocessen stroomlijnen en sneller nieuwe functies en updates uitrollen. Dit resulteert in een verbeterde time-to-market en een hogere klanttevredenheid.

Efficiënte verwerking van gegevens in de cloud

De verwerking van gegevens in de cloud biedt talrijke voordelen ten opzichte van traditionele data-opslagmethoden. Cloudoplossingen stellen bedrijven in staat om data snel en efficiënt te verwerken, ongeacht de omvang of complexiteit ervan. Dit is vooral belangrijk voor bedrijven die grote hoeveelheden gegevens moeten analyseren om waardevolle inzichten te verkrijgen.

Intercept biedt uitgebreide oplossingen voor data lifecycle management, wat essentieel is voor een effectieve gegevensverwerking in de cloud. Deze oplossingen omvatten alles, van data-acquisitie tot data-archivering, en zorgen ervoor dat gegevens veilig worden opgeslagen, beheerd en toegankelijk zijn wanneer dat nodig is. Door gebruik te maken van geavanceerde tools en technologieën helpt Intercept bedrijven om hun gegevensstromen te optimaliseren en betere zakelijke beslissingen te nemen. Bovendien biedt Intercept workshops aan zoals Azure Fundamentals voor ISVs, Azure Cost Management, DevOps op Azure en meer. Deze workshops zijn ontworpen om bedrijven te helpen bij het begrijpen en implementeren van best practices voor gegevensbeheer in de cloud. Door deel te nemen aan deze workshops kunnen organisaties hun kennis vergroten en beter voorbereid zijn op de uitdagingen van cloud computing.

Vorige Blog

Device as as service: de oplossing voor veel bedrijven!

Volgende Blog

De toekomst van IT-diensten: innovatie en efficiëntie

Ook interessant