Action koptelefoon: alles voor je uitgezocht

red and gray corded headphones

Deze blog is gewijd aan het vinden van de perfecte, doch budgetvriendelijke koptelefoons. Misschien wil je wel ongestoord muziek luisteren of hebben je geliefde huisgenoten liever dat je de gesprekken tijdens het gamen ‘privé’ houdt, om het zo maar te zeggen. Het kan ook zijn voorgekomen dat je vorige koptelefoon kapot is gegaan en je tijdelijk op zoek bent naar een goedkope overbrugging.

Hoe dan ook zal je bij de Action aan het juiste adres. Ze verkopen op dit moment maar liefst meer dan tien verschillende koptelefoons van verschillende prijzen, vormen en maten, waar jij er ongetwijfeld eentje van wil hebben. We zullen ze niet álle elf bespreken, maar zullen je wel degelijk een zo uitgebreid mogelijk beeld laten zien.

Selectie van koptelefoons

We vallen maar gelijk met de deur in huis en zullen je niet langer weerhouden van het assortiment dat de Action te bieden heeft. Wees je ervan bewust dat dit geen rangschikking betreft, maar gewoon een lijst van koptelefoons waaraan je een goed beeld krijgt van wat er bij de Action te koop is.

Battletron game-koptelefoon

Prijs: €12,95

We beginnen direct met een pareltje, namelijk deze game-koptelefoon. Natuurlijk kan je deze koptelefoon ook gebruiken met een ander device, maar gezien de 3,5 mm audioplug en adapter en de USB-uitgang voor het creëren van de lichteffecten, is het wel handig als je een pc of laptop hebt. Het snoer is gevlochten en heeft een lengte van wel 1,5 meter, waardoor je comfortabel aan je bureau kan spelen. Nog even over die lichtjes: het betreft RGB-ledverlichting. Absoluut onnodig, maar wél erg leuk, als je het ons vraagt.

Fresh ’n Rebel draadloze koptelefoon

Prijs: €14,95

Duurder dan dit zal het niet worden, maar mooier, dat wordt het tegelijkertijd ook niet (echt). In ieder geval ga je met deze draadloze koptelefoon fashionable de deur uit, want hij wordt geleverd in genoeg kleuren. Genoeg kleuren, die allemaal weer bij een andere kledingstijl aansluiten. We spreken over beige, pastelgroen, pastel paars, pastelroze, wit en zwart. In zijn totaliteit kan je 8 uur lang luisteren zonder de koptelefoon op te laden. Zo kom je dus precies de werkdag door.

Hama koptelefoon

Prijs: €3,99

Waar de echte Action prijzen zijn gebleven? Nou, wat dacht je van deze koptelefoon. Het is eigenlijk een soort headset, die je perfect kan gebruiken voor het werk. Dankzij de verstelbare microfoon ben je altijd goed hoorbaar, al zal je niet teveel moeten verwachten van de kwaliteit. De kabel, waarmee je de koptelefoon in je pc of laptop drukt, is overigens twee meter lang. De jack plug kabel heeft twee plugs van 3,5 mm, dus houdt hier rekening mee.

Maxxter stereo koptelefoon

Prijs: €7,95

In het straatje van de voorgaande koptelefoon: weer een headset inclusief microfoon, die je aansluit met een jack plug kabel met een plug van 3,5mm. Het enige verschil is dat je hier in plaats van een tweede plug, een USB krijgt. Dit is handig, want de USB sluit je aan op de plug, wanneer je geen ingang hebt voor een plug in je device, maar wel voor een USB. Wat ook handig is, of eigenlijk fijn, is dat de hoofdband van deze koptelefoon verstelbaar. Ook degene met een wat langer of breder hoofd zullen met deze koptelefoon uit de voeten komen.

Fresh ’n Rebel Kids draadloze koptelefoon

Prijs: €9,99

Je kinderen ongestoord naar wat vermaak op de tablet laten kijken? Wat dacht je van de aanschaf van deze draadloze koptelefoon. Hij heeft maar liefst 35 uur speeltijd en is uitgerust met een verstelbare hoofdband. Er is zelfs een aantal knopjes aanwezig, die het volume en het afspelen kunnen beïnvloeden. Niet per definitie nodig, maar wel handig om vanaf een afstandje het een en ander aanpassen. Dat het een koptelefoon voor kinderen is, betekent trouwens dat hij wat kleiner is. Voor jongere kinderen, in ieder geval tot een jaar of 10, zal het zeker zijn vruchten afwerpen.

Wat vinden we ervan?

Tja, wat vinden we ervan? Nou, het valt ons op dat er in het assortiment veel koptelefoons te vinden zijn die specifiek worden gemaakt voor pc’s en dergelijken. De echte koptelefoons zoals je deze tegenwoordig ook veel ziet, dus bij mensen op hun hoofd in het ‘openbaar’, zijn helaas in veel kleinere getale aanwezig. Het komt erop neer dat de Action misschien niet het assortiment biedt wat je wil zien, ook al is het beeld van koptelefoons natuurlijk erg breed en proberen zij daar ook maar aan te voldoen.

Aan de andere kant maakt de Action haar reputatie wel waar door de prijzen. Als je bijvoorbeeld bedenkt dat de koptelefoon van Apple boven de 500 euro kost en eentje van een ‘algemener’ merk zoals Sony al zo’n €350,00, dan valt het allemaal best mee. Ongetwijfeld zal je wel iets merken in het verschil in kwaliteit, maar je kunt niet alles hebben, toch?

Conclusie

Al met al kunnen we concluderen dat de Action een mooi en gevarieerd assortiment heeft. Ze verkopen koptelefoons voor kinderen, voor gamers, voor degene die graag draadloos gaan of veel voor het werk in ‘meetings’ zitten. De koptelefoons zijn over het algemeen goedkoop en bieden daarmee een optie voor degene met een kleine(re) portemonnee. Wel zit er een aantal haken en ogen, dat zeker niet genegeerd mogen worden. Wees je er dus van bewust wat je in huis haalt, om teleurstellingen te voorkomen.

Vorige Blog

Kun je op Facebook zien wie je foto’s bekijkt?

Volgende Blog

De strijd aangaan tegen een Poolse sleutel

Ook interessant