Action speelgoed: prijzen, relevantie & meer

boy sitting on white cloth surrounded by toys

Dus, bij dagen als Sinterklaas, Kerst, een verjaardag, afzwemmen en nog veel meer gelegenheden is het leuk om een kind wat speelgoed te geven. Als cadeautje, als beloning of gewoon zomaar. Hoe dan ook is speelgoed zoiets waar een kind in principe even mee speelt, waarna het op de berg van al het andere speelgoed verdwijnt. We begrijpen daarom ook al te goed dat je er niet te veel geld aan wil spenderen.

In deze blog zullen we je vertellen wat voor relevant speelgoed je bij de Action kan aanschaffen, wat het kost en nog veel meer. We zullen je laten zien dat je voor een leuk cadeautje écht niet je hele spaarrekening hoeft om te keren. Benieuwd? Lees dan gauw verder.

Discutabel speelgoed

Maar voor we ingaan op wat wél geschikt is voor kinderen, willen we ook even je aandacht vestigen op wat nog meer in de winkel te vinden is. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mini beer pong set van een euro. Eén van de goedkoopste spellen, wat absoluut niet het juiste gedrag bij kinderen aanmoedigt. Bij de volwassen die écht beer pong spelen is het al niet verstandig, laat staan dat kinderen te weten komen wat het inhoudt.

Leuk speelgoed voor verschillende leeftijden

Afgezien van die paar producten waar je je vraagtekens bij trekt, bestaat het assortiment hoofdzakelijk uit speelgoed dat wél leuk is. We vertellen je bij elk soort speelgoed een leeftijdsindicatie, de prijs en wat je ermee kan doen.

PlayMais

Leeftijd: vanaf 3 jaar
Prijs: €2,49

Met PlayMais kan je écht van alles. Je kan erin knijpen, het in stukjes knippen en met wat water aan elkaar plakken. Perfect voor de ontwikkeling van de fijne motoriek van een peuter/ kleuter. Bedenk je meest creatieve kunstwerken en doe zelf ook lekker mee. Het is goed om kinderen zelf te laten spelen, terwijl ze niet het gevoel hebben dat ze er ook nog iets van leren. Overigens kan zoiets als dit ook enige frustratie opleveren als iets niet lukt, dus houdt daar rekening mee. Voor dit prijsje krijg je overigens 500 CO2-neutraal geproduceerde stukjes. Je kan daar zeker een tijdje mee vooruit.

Mini Matters houten keukenaccessoires

Leeftijd: vanaf 18 maanden
Prijs: €5,49

Doen wat mama of papa in de keuken doet? Geen probleem, met deze houten keukenaccessoires kan je kleine van 18 maanden al meedoen. Omdat het is gemaakt van hout, kan het wel tegen een stootje. Bovendien zal het zelfs een (eventueel) volgend kind zelfs overleven. Je kan kiezen uit een koffiezetapparaat, mixer, toaster of blender. De bewegende onderdelen vergroten het gevoel van realiteit en zullen zeker je kind opvrolijken.

Kindergitaar

Leeftijd: vanaf 3 jaar
Prijs: €9,95

Deze gitaar, met 6 snaren, is perfect om een kind in contact te laten komen met een instrument. Misschien ben je zelf wel een fervent gitaarspeler en heb je liever niet dat je kleine aan jouw gitaar zit. De perfecte oplossing daarvoor is natuurlijk zoiets als dit. Bereid je overigens wel voor op een hoop ‘vals’ gepingel, maar goed, jij was ook ooit ergens begonnen, nietwaar? De gitaar is van hout, wat het nóg realistischer maakt en is gebouwd volgens hetzelfde principe als andere klassieke gitaren.

Peppa Pig 3D-foampuzzel

Leeftijd: vanaf 4 jaar
Prijs: €2,99

Probeer jij maar eens een puzzel van 33 stukjes in elkaar te zetten, terwijl je fijne motoriek nog niet volledig is ontwikkeld en je energie alleen daar al aan klaar bent. Precies, dat is in zo’n geval nog best welk moeilijk. Toch is zo’n puzzel de perfecte oefening voor een (minimaal) 4-jarige. Het is een figuur dat hij/ zij herkent, leuk vindt en een figuur dat hij ongetwijfeld graag in zijn goede verhoudingen ziet. Met een helpende hand van ouders of oudere broers en zussen, zal de eerste keer als een succeservaring voelen. De volgende keer kan zij/ hij het zelf proberen.

Mattel Skip-Bo kaartspel Deluxe

Leeftijd: vanaf 7 jaar
Prijs: €9,95

Een hartstikke populair spelletje in een Deluxe editie, voor een mooie prijs. De leeftijdsindicatie ligt op 7 jaar, maar ook kinderen van jaren ouder dan dit, spelen het spelletje graag. Het wordt in sommige gezinnen zelfs zó veel gespeeld, dat de verpakking aan alle kanten uit elkaar valt. Bij deze variant zal je daarvoor zijn behoed, omdat het een opbergblik als verpakking betreft. Al met al is het een spelletje dat je liever nog vandaag dan morgen in huis haalt. Perfect als schoencadeautje te geven (of bij een andere gelegenheid natuurlijk).

Is dit speelgoed de moeite waard?

Nu kan je je wellicht afvragen of speelgoed van de Action wel de moeite waard is. Dat ligt in principe aan je eigen verwachtingen, de prijs en de kwaliteit. Hoewel de meeste prijzen laag zijn, betekent het niet dat de kwaliteit per definitie slecht is. Wel zullen sommige artikelen wat minder duurzaam zijn, omdat het snel kapot gaat of je kind er snel verveelt van raakt. Het is daarom belangrijk om de producten zorgvuldig te inspecteren en te overwegen wat het kind écht nodig heeft voordat je het koopt. Is het een cadeautje dat je geeft om het geven van een cadeautje, of wil je dat hij/ zij er volgend jaar nóg mee speelt.

Bij dat laatste geval kan je je misschien afvragen of een duurdere winkel met speelgoed van hoogwaardige kwaliteit iets voor jou is. Hoe dan ook ben je ongetwijfeld verstandig genoeg om zelf een afweging te maken. Naast de vijf speelgoedsoorten die wij hierboven hebben beschreven, ligt de Action nog vol met talloze andere speeltjes. Neem eens een kijkje, zouden we zeggen!

Vorige Blog

Postbus postzegel nodig of niet?

Volgende Blog

Kun je op Facebook zien wie je foto’s bekijkt?

Ook interessant