Action airfryer & meer Budget Keuzes

We hebben onszelf beloofd dat we het er niet meer over gingen hebben, maar alles uit de airfryer is toch echt wel heerli-de-peerli. Met andere woorden, wat is het allemaal lekker. Verantwoord snacken noemen we het ook wel, als de frikandel uit dit apparaat komt, in plaats van dat die uit het vet is gevist. Ieder z’n voorkeur, maar van elke dag een frituurhapje is nog nooit iemand beter geworden.

Heb je nog geen airfryer, dan raden we het zeker aan om er eentje aan te schaffen. Maar, gezien we begrijpen dat het geld niet op je rug groeit, informeren we je over een special groep airfryers. Namelijk, alle budget varianten die momenteel op de markt zijn. Lees alles aandachtig door en schaf er vandaag nog eentje aan. Geloof ons, het gaat je leven beteren, we know for sure.

Airfryer Action

Ja zeker, al bij de Action verkopen ze zo’n ding. Geweldig, toch? Ja? Nee? Nou, in principe wel, zolang het apparaat maar doet wat het beloofd. Kijk, je moet een b-merk nooit één-op-één met een a-merk vergelijken, maar dat doen we hier ook niet. We hebben het bewust over een budget variant. Ach, we zullen je niet langer tegenhouden. Zie hier, de airfryer die bij de Action te koop is.

Smartfryer XL

Prijs: €59,95
Inhoud: 4,5 liter

Voor een kleine zestig euro ontvang je een grote airfryer. In principe kunnen hier maaltijden/ snacks/ ingrediënten tot wel 5 personen in worden gebakken. Anders dan een frituurpan, worden snacks hierin gebakken alsof het om een heteluchtoven gaat. In zijn totaliteit kan je op maarliefst 8 verschillende programma’s ‘fryen’, waarmee je dus ook nog eens onderscheid kan maken tussen het bakken van bijvoorbeeld kip of frietjes. De maximale temperatuur die het apparaat kan bereiken ligt op 200 graden Celsius. Daarnaast is het gevaarte redelijk makkelijk schoon te maken, gezien een aantal onderdelen in de vaatwasser kunnen. Al met al is het een prima airfryer, voor een prima prijs. Je zal ze misschien weleens goedkoper hebben gezien, maar vergis je niet in het feit dat dit een grotere variant is.

Klik hier om de airfryer te bekijken

Airfryer Lidl

De Lidl verkoopt meerdere airfryers. Sommige zijn van het welbekende merk Philips, echter zijn deze over het algemeen wat prijziger. De rest van de airfryers komt hoofdzakelijk van het merk Silvercrest. Silvercrest is een merk dat elektronische producten en huishoudelijke apparaten produceert. Ze bieden een scala aan producten zoals keukenapparatuur, koffiezetapparaten, stofzuigers en meer, vaak tegen betaalbare prijzen. Eigenlijk bijna alle artikelen zijn via de Lidl te koop. We lichten deze dan ook uit.

SILVERCREST® KITCHEN TOOLS Heteluchtfriteuse

Prijs: €39,99
Inhoud: 1,5 liter
Vermogen: 1000 W

Zie dit eerder als een éénpersoons airfryer. Althans, voor twee personen zal het ook nog werken. |In principe voor zoveel personen je wil, echter moet je dan werken met meerdere ladingen of het gewoon houden bij ‘kleine’ snacks. Nu we de inhoud hebben gehad, zullen we verder gaan op andere specificaties. Allereerst loopt de temperatuur van 80 °C tot 200 °C en kan je een timer zetten tot 30 minuten. Wat verder een geruststellend idee is, is dat airfryer op een gegeven moment automatisch uitschakelt. Dit in combinatie met de oververhittingsbeveiliging en stabiele voetjes, hoef je niet bang te zijn dat er ‘zomaar’ iets gebeurt. Al met al is het een prima airfryer voor een schappelijke prijs, die veel goede recensies heeft.

Klik hier om de airfryer te bekijken

SILVERCREST® KITCHEN TOOLS Heteluchtfriteuse

Prijs: €47,99
Inhoud: 1,5 liter
Vermogen: 900 W

Soms staren we ons blind op de verschillen tussen gelijksoortige apparaten. Zo ook hier, gezien dit in eerste instantie voor ons een identieke airfryer was aan degene hierboven, maar dan dus 8 euro duurder. Toch blijken er nog wat andere details te zijn, die het verschil verduidelijken. Allereerst viel het ons op dat het vermogen 100 W minder is bij deze airfryer. Bovendien is deze qua afmetingen wat groter, al zal je er niet per definitie meer eten in kwijt kunnen. Het mandje met anti-aanbaklaag, de inhoud van het mandje, de beveiligingstechnieken en de cool-touchgreep zijn daarentegen hetzelfde. Gezien deze airfryer ook een stuk meer psotieve recensies heeft, zouden wij uiteindelijk kiezen voor deze variant. Echter kunnen we niet in je portemonnee kijken en begrijpen we goed als je voor de andere kiest.

Klik hier om de airfryer te bekijken

Andere budget keuzes

Graag bieden we je nog een aantal andere budget varianten aan. Beter iets meer keuze, dan slechts een keuze uit drie varianten, vinden wij. Omdat we uitvoerig zijn in onze beschrijvingen en je straks nog zullen helpen aan een beknopte koopgids, denken we dat je uiteindelijk als nog gemakkelijk een keuze kan maken.

Airfryer Tomado

Prijs: €49,99
Inhoud: 3,2 liter
Vermogen: 1300 W

Wat een luxe hoor. Deze airfryer kan je namelijk bedienen met een digitale display. Hierin stel je onder andere de temperatuur in, maar ook de timer en automatische programma’s. Anders dan degene die we van Silvercrest besproken, heeft deze airfryer wél een medium inhoud. Je kan, zeggen ze, patat voor wel 5 personen tegelijkertijd bereiden. Wij vinden dit altijd wat discutabel, want veel frietjes op elkaar blijven over het algemeen een stuk meer zompig dan frietjes die kunnen ‘ademen’. In ieder geval is de TAF3202B airfryer van Tomado een pareltje, want voor deze prijs zie je ze niet altijd. Dan vergelijken we deze prijs bijvoorbeeld met een airfryer van Philips voor 200(!) euro.

Klik hier om de airfryer te bekijken

Airfryer Blokker

Prijs: €69,99
Inhoud: 4,5 liter
Vermogen: 1500 W

De prijs van deze airfryer gaat wel een beetje de verkeerde kant op, maar we vonden het nog net kunnen. De airfryer heeft namelijk een inhoud van 4,5 liter en is dus erg geschikt voor de wat grotere gezinnen onder ons. Of de stellen die het liefst alles tegelijkertijd in de airfryer gooien, natuurlijk. Hoe dan ook is het een fijn apparaat. Zo heb je 8 automatische programma’s, kan je ‘fryen’ tot 200 graden Celsius en is het ding voorzien van een cool-touch handvat. Dat laatste houdt trouwens in dat het apparaat niet volledig heet wordt aan de buitenkant en je je dus niet per ongeluk kan branden aan het apparaat. Verder worden we eigenlijk wel redelijk gelukkig van het vermogen van de airfryer. Met dit vermogen weet jij zeker dat jouw kroket daadwerkelijk ook knapperig wordt en dat je kip volledig gaar wordt.

Klik hier om de airfryer te bekijken

Airfryer Aigostar

Prijs: €46,99
Inhoud: 2-3 personen (aantal liters onbekend?)
Vermogen: 1500 W

Een heteluchtfriteuse, zoals een airfryer ook wel wordt genoemd, kan best wel helpen om iemand van zijn kaassoufflé-verslaving af te helpen. Althans, een kaassoufflé hetelucht-frituren is een stuk betere dan dat je het goudgele goedje in de het vet laat ronddobberen. Misschien kan je deze airfryer daar wel voor aanschaffen. Het is een medium size formaat en werkt als een trein. Je bent van alle gemakken voorzien, waaronder een cool touch handvat en antiaanbaklaag in het mandje, waardoor je eigenlijk meteen aan de slag kan. En ja, het neemt zeker wat ruimte in op het aanrechtblad of in de kast, maar dat doet een reguliere frituurpan toch ook? Wij zien het probleem niet!

Klik hier om de airfryer te bekijken

Koopgids airfryer

Daar is ‘ie dan, de koopgids voor de airfryer. Lees alle stappen nog eens rustig door en maak uiteindelijk een keuze in welke airfryer je nou precies gaat aanschaffen.

 1. Capaciteit
  Denk na over de hoeveelheid voedsel die je meestal wilt bereiden. Airfryers zijn beschikbaar in verschillende maten, variërend van kleine modellen voor één of twee personen tot grotere modellen voor een gezin. Weet: hoe groter de capaciteit, hoe duurder de airfryer zal zijn.
 2. Vermogen
  Controleer het vermogen van de airfryer, dat wordt gemeten in watt. Een hoger wattage betekent doorgaans snellere en gelijkmatigere kookresultaten. Echter kost het je dan ook meer energie. Bij een verschil van 100 W zal het nihil zijn, bij 1000 W kan je het wellicht wel opmerken.
 3. Bedieningsgemak
  Let op de gebruiksvriendelijkheid van de airfryer. Modellen met duidelijke digitale displays en eenvoudige bedieningsknoppen zijn meestal gemakkelijker te gebruiken.
 4. Temperatuurinstellingen
  Controleer of de airfryer verschillende temperatuurinstellingen heeft om verschillende soorten voedsel te bereiden. Dit geeft je meer flexibiliteit in de keuken. De meeste airfryers zullen in te stellen zijn tot zo’n 200 graden Celcius.
 5. Timerfunctie
  Een ingebouwde timer is handig om de kooktijd nauwkeurig in te stellen. Dit voorkomt dat je je voedsel net iets té knapperig wordt of zelfs verbrand.
 6. Veiligheid
  Let op veiligheidskenmerken zoals automatische uitschakeling en een cool-touch behuizing om ongelukken te voorkomen.
 7. Reiniging
  Controleer of de airfryer gemakkelijk schoon te maken is, met verwijderbare en vaatwasmachinebestendige onderdelen, zoals de bak en het mandje.

Sommige van bovenstaande punten waren je vast al wel duidelijk, andere zullen juist wat verheldering bieden. Doe met de informatie wat je wil en wij zeggen alvast ‘eet smakelijk!’. Die airfryer, die heb je namelijk al lang en breed aan je winkelmandje toegevoegd, nietwaar?

Vorige Blog

Verlengsnoer Action, Lidl & meer Budget Keuzes

Volgende Blog

Fleece deken Action, Lidl & meer Budget Keuzes

Ook interessant