Verlengsnoer Action, Lidl & meer Budget Keuzes

Zélfs op het moment dat je persoonlijk aanwezig was op het moment dat er werd bepaald waar de stopcontacten in je huis zouden moeten zitten, komt het weleens voor dat je lengte te kort komt. Bijvoorbeeld om je telefoon ’s nachts op te laden, terwijl het stopcontact eigenlijk net te ver weg zit om je telefoon op je nachtkastje neer te leggen. ‘Mooi weggewerkt’ bleek in de praktijk toch net wat meer problemen op te leveren.

In welke vervelend situatie je je ook bevindt, onthoud dat voor alles een oplossing is. In dit geval is dat een mooi verlengsnoer, waarmee op honderden plekken in de kamer of buiten een punt van stroom kan worden gecreëerd. Vind in deze blog een aantal budget varianten van deze handige tool, waaronder degene van de Action.

Verlengsnoer Action

En inderdaad, de Action heeft een mooi assortiment verlengsnoeren. Het zijn er echter zoveel dat we een mooie selectie hebben gemaakt. Lees over maar liefst drie unieke verlengsnoeren!

Pro-max verlengsnoer

Prijs: €5,98
Lengte: 5 meter

Een verlengsnoer als deze zorgt er inderdaad voor dat jij gewoon het gourmetstel midden in de woonkamer kan neerzetten. Met een lengte van vijf meter kom je namelijk prima van de hoek van de kamer, naar het midden en vervolgens nog een meter omhoog. We zouden zeggen, geniet ervan. Al helemaal omdat het verlengsnoer is uitgerust met een TÜV-keurmerk. Dit betekent in zin dat het aan alle wettelijke eisen voldoet en daarmee veilig in gebruik te nemen is. Het zou eveneens milieuvriendelijk zijn, al vragen we ons dat ten zeerste af, als je de maximale 3680 watt erop spant. Oh ja, niet te vergeten, het verlengsnoer is geaard.

Klik hier om het verlengsnoer te bekijken

Pro-max outdoor verlengsnoer

Prijs: €19,95
Lengte: 15 meter

Je ziet het al aan de titel, maar dit verlengsnoer kan je daadwerkelijk buiten plaatsen. In plaats van het TÜV-keurmerk, wordt er hier juist gerefereerd naar een GS-keurmerk. Dit is van oorsprong een Duits keurmerk wat in zin inhoudt dat het product 100% veilig is om te gebruiken. Gaaf, toch? Bovendien wordt het snoer aangeduid met IP44, wat dan weer betekent dat het ‘spat-proef’ is. Zo kan je dus met een gerust hart buiten gaan grasmaaien, terwijl het dauw nog op de grassprietjes staat. Tenminste, dat is niet heel goed voor het gras zelf, maar je snapt wat we bedoelen. Kopen, dus!

Klik hier om het verlengsnoer te bekijken

Pro-max outdoor verlengsnoer

Prijs: €14,95
Lengte: 7,5 meter

Nee, nee. Het is zeer zeker niet hetzelfde snoer als hierboven, maar dan duurder. Er is wel degelijk een ander groot verschil aan te duiden. In de 7,5 meter zit niet alleen aan het uiteinde een stroompunt, er zijn er wel drie. Deze zijn evenredig verdeeld over de 7,5 meter, wat maakt dat je er met gemak meerdere kan aansluiten. Anders dan een stekkerdoos, komt niet al het stroom vanaf één punt. De stroompunten zet je overigens met een handige pin vast in de grond. Dit is bijvoorbeeld handig als je een tuinfeestje geeft en je op elke tafel een lichtbron wil creëren. Je hebt nu geen 25 losse verlengsnoeren nodig, maar hebt er al aan één of twee genoeg.

Klik hier om het verlengsnoer te bekijken

Verlengsnoer Lidl

Ook bij de fantastische winkel die we de ‘Lidl’ noemen, zijn verlengsnoeren te koop. We zetten een aantal pareltjes voor je op een rijtje.

SILVERCREST® Stekkerdoos of verlengsnoer

Prijs: €14,95
Lengte: 4,5 meter

Op elke meter bevindt zich een stopcontact. Net zoals het laatst besproken verlengsnoer van de Lidl dus. Echter heb je hier te maken met een een verlengsnoer voor binnen. De mooie witte kleur schetst het ideale beeld van een verlengsnoer als deze. Verder is elk stopcontact voorzien van een shutter. Wanneer je dus een punt niet in gebruik hebt, hoef je niet bang te zijn dat je peuter van 2 direct zijn of haar vingers er instopt. Let op: het verlengsnoer schaf je online aan en is dus niet per se in elke winkel te vinden. Duurt maar drie dagen voordat ‘ie er is, for your information.

Klik hier om het verlengsnoer te bekijken

PARKSIDE® CEE-verlengsnoer 10 m

Prijs: €19,95
Lengte: 10 meter

Je betaalt uiteindelijk misschien iets meer voor dit snoer, maar dan heb je ook wat! Hij is namelijk IP44 spatwaterdicht én wordt geleverd inclusief opberghoes. Het verlengsnoer houd je dus ook buiten veilig en kan je met gemak verplaatsen of bewaren. Dat het aansluitpunt ook kan worden afgedekt zouden we niet classificeren als ‘uniek’, maar we kunnen niet ontkennen dat het erg handig is. Het beschermd de kwetsbare delen wanneer je het snoer bijvoorbeeld voor even buiten laat liggen. Natuurlijk is het niet verstandig om het gehele geheel in een stortbui te plaatsen, maar een beetje vocht kan geen kwaad.

Klik hier om het verlengsnoer te bekijken

Andere budget keuzes

Dat je alleen goede en goedkope verlengsnoeren bij de Lidl of Action kan aanschaffen, is natuurlijk niet waar. Vandaar geven we je hier ook nog een aantal andere opties. Meer keuze maakt het soms juist makkelijker om iets te vinden wat aan je eisen voldoet.

Verlengsnoer kabelshop.nl

Prijs: €6,50
Lengte: 2 meter

Heel lang is ‘ie niet, maar van degelijke kwaliteit zeker. De Verlengsnoer | Nedis | 2 meter (3 x 1.50 mm²) is wat dat betreft een pareltje. Het heeft ontzettend specifieke specificaties en je kan absoluut verwachten dat je ontvangt wat je ziet. Overigens zijn er op de website nog een hoop andere verlengsnoeren te vinden, dus zie dit misschien eerder als een voorbeeld dan degene die je moet aanschaffen. In principe gebruik je dit verlengsnoer overigens binnen en is de twee meter echt omdat je bijvoorbeeld zo de televisie op een andere plek neer kan zetten. Ach, je hebt vast al wel een idee waar je het item voor wil gebruiken.

Klik hier om het verlengsnoer te bekijken

Verlengsnoer Karwei

Prijs: €5,99
Lengte: 3 meter

De OK Euro Verlengsnoer Wit 3 Meter is wat dat betreft een pareltje. Je kan hierbij namelijk kiezen of je een platte of ronde stekker nodig hebt. In sommige gevallen maakt het de stekker een stuk toegankelijker voor van allerlei apparaten die je in huis hebt rondslingeren. Maar let op, een platte stekker kan misschien wel in een rond uiteinde, maar andersom kan natuurlijk sowieso niet. Het is dus maar waar je voorkeur naar uitgaat. In ieder geval is het niet duur en kan het zeker de moeite waard zijn om misschien wel beide varianten aan te schaffen. Maak een keuze en ren vandaag nog naar de Karwei.

Klik hier om het verlengsnoer te bekijken

Verlengsnoer Blokker

Prijs: €2,00
Lengte: 5 meter

Nog ééntje dan. Daarna gaan we dan toch richting de afronding van dit artikel. Ze zeggen weleens safe the best for last en misschien hebben we dat in dit geval wel zeker waargemaakt. De Blokker verlengsnoer Euro – 5 meter is namelijk budget wise zeker een winnaar. Voor slechts twee euro, heb je namelijk al een verlengsnoer van 5 meter in handen. Je kan het snoer dan wel alleen binnengebruiken en het gaat om een euro-stekker, maar toch, best goede prijs toch? Ga zelf na of je dit vertrouwd voor zo’n lage prijs. Maar, aan de andere kant, het wordt wel verkocht in een Nederlandse winkel en zal dus wel van enige kwaliteit zijn.

Klik hier om het verlengsnoer te bekijken

Koopgids verlengsnoer

Mocht je het moeilijk vinden om een keuze te maken, dan is het wellicht handig om ‘andersom’ te gaan kijken. Dus niet eerst kijken naar wat het aanbod is, maar kijken wat je wensen zijn. Zo’n wens voor een specifieke verlengsnoer, kan je opstellen aan de hand van de volgende punten.

  1. Lengte: De lengte van het verlengsnoer is een cruciale factor. Meet de afstand tussen het stopcontact en het apparaat dat je wilt aansluiten om te bepalen hoe lang het snoer moet zijn. Zorg ervoor dat je een verlengsnoer kiest dat lang genoeg is om de afstand te overbruggen zonder te strak te worden.
  2. Capaciteit: Controleer het vermogen of de capaciteit van het verlengsnoer. Dit wordt meestal uitgedrukt in ampères. Zorg ervoor dat het verlengsnoer voldoende vermogen kan leveren voor de apparaten die je erop wilt aansluiten. Overbelasting kan gevaarlijk zijn.
  3. Binnen of buiten: Sommige verlengsnoeren zijn ontworpen voor gebruik binnenshuis, terwijl andere geschikt zijn voor buitengebruik. Zorg ervoor dat je het juiste type kiest voor je specifieke toepassing.
  4. Veiligheid: Let op extra veiligheidskenmerken, zoals geïntegreerde overspanningsbeveiliging of bescherming tegen oververhitting. Meestal kan je de veiligheid ook aflezen aan bepaalde certificaten, waaronder het GS-keurmerk.

Kijk aan, nu je weet waar je naar moet zoeken, is het ongetwijfeld makkelijker geworden om nu wél een keuze te maken in welke van de bovenstaande verlengsnoeren je gaat aanschaffen. Veel succes en tot de volgende keer!

Vorige Blog

Budbee retour: een precieze toelichting

Volgende Blog

Action airfryer & meer Budget Keuzes

Ook interessant