Fleece deken Action, Lidl & meer Budget Keuzes

Er bestaat toch niets lekkerders dan thuiskomen na een lange dag werken. Thuiskomen en neerploffen op de bank. Onder een dekentje. Een fleece dekentje, om precies te zijn.

Oké, eerlijk is eerlijk. We kunnen inderdaad wel lekkerdere dingen bedenken dan dat. Dat neemt echter niet weg dat het toch wel degelijk succesvol kan voelen, dat lekkere weg kroelen. Moet je overigens ook überhaupt wel zo’n dekentje hebben, anders heeft het geen zin. Nee? Die heb je niet? Geen probleem, want in deze blog laten we zien op welke plekken je dit item voor een zalig prijsje kan aanschaffen. Met andere woorden, in deze blog vind je budgetvarianten van een fleecedeken. We starten bij de Action, om vervolgens door te gaan naar nog veel meer andere winkels. Lees je gauw verder?

Fleece dekentje Action

Ja zeker, ook bij de Action verkopen ze een fleece dekentje. Hoe kan het ook eigenlijk anders zijn? Roep een willekeurig woon-, huishouden- of tuin-artikel op en je zal het er waarschijnlijk wel vinden. Het enige jammere is misschien dat de Action inderdaad veel dekens verkoopt, maar er zich maar weinig een ‘fleece’-variant mogen noemen. Ach, kijk zelf maar!

Studio Home fleeceplaid

Prijs: €2,99
Afmetingen: 130 x 160 cm

Voor maar drie (!) euro haal jij dit heerlijke dekentje van de Action in huis. Hoewel de stof wordt aangeduid als ‘fleece’, is het materiaal gewoon 100% polyester. Fleece of niet, de deken is simpelweg ontzettend zacht. Verder kan je ‘m in meerder kleurtjes krijgen, namelijk geel, groen, rood en roze. Kan iedereen van het gezin een eigen dekentje claimen. En ja, je hebt er inderdaad eentje per persoon nodig, want de afmetingen zijn nou niet echt ‘je van het’. Wil je er comfortabel onder kunnen zitten en niet de hele tijd hoeven te trekken, dan is dat advies toch echt wat je moet opvolgen. Maar goed, waar hebben we het ook over. Van drie euro kan je in andere gevallen maar een tien procent van een deken krijgen.

Klik hier om het fleece dekentje te bekijken

Fleece dekentje Lidl

Weet je wat lastig is aan het woord ‘budget’? Het is relatief, wat betekent dat iedereen er wat anders over denkt. De ene zal een tientje voor een deken al duur vinden, waar de ander dat pas zal denken bij een euro of vijftig. We proberen daarom alles in verhouding te beoordelen. Trekken we die mindset door, dan zal het fleece dekentje van de Lidl absoluut niet thuishoren in deze blog. Echter maken we voor deze ene keer een uitzondering, omdat dit dekentje er toch wel fantastisch uitziet.

LIVARNO home Teddy fleecedeken 150 x 200 cm

Prijs: €30,99
Afmetingen: 150 x 200 cm

Kijk, dat is een dekentje waar we gelukkig van worden. Het is namelijk een combinatie tussen een fleece en teddy stof. De bovenkant is zacht, de onderkant nóg zachter. Het maakt het comfortabel om mee te zitten en simpelweg lekker zacht. En ja, ook als je de grootte en het unieke aspect van dit dekentje mee rekent, blijft het wellicht wat duur, maar goed, het is wel een investering. Wat dacht je namelijk van die verwarming die altijd aanstaat op standje crematorium. Ook niet altijd nodig, toch? Vooral in een maand als oktober, waar de temperaturen nog wel rond de 10-15 graden bungelen, je nog geen winterjas aan hoeft, maar het ook niet per definitie ‘warm’ is. Dus, het is duur en tegelijkertijd ook een investering voor jaren.

Klik hier om het fleece dekentje te bekijken

Andere budget keuzes

We vertellen je graag waar je nog meer fleece dekentjes voor schappelijke prijzen kan vinden. Want, eerlijk is eerlijk, in principe heb je er nog maar eentje gezien.

Fleece dekentje Jysk

Prijs: €5,50
Afmetingen: 130 x 170 cm

Bij de Jysk verkopen ze een dekentje dat je kan herkennen aan de naam ‘DAGLILJE’. Zo klinkt het bijna alsof je bij de Ikea loopt, nietwaar? Nou ja, dat is ook niet zo gek als je je bedenkt wat voor bedrijf Jysk is. For your information: JYSK is een internationale winkelketen die meubels, beddengoed, matrassen, en woonaccessoires verkoopt. Ze staan bekend om hun Scandinavische stijl en bieden een breed assortiment aan producten voor thuisinrichting. Deze fleeceplaid staat er in ieder geval om bekend dat hij lekker warm is. Je kan ‘m na enige tijd ook uitwassen, maar hij mag helaas niet in de droger en kan ook niet gestreken worden. Ach, je kan niet te veel eisen stellen aan een ding van vijf euro, toch?

Klik hier om het fleece dekentje te bekijken

Fleece dekentje Marskramer

Prijs: €5,99
Afmetingen: 130 x 170 cm

Bij dit dekentje krijgen we een beetje ‘Action-vibes’. Dit is puur en alleen gebaseerd op de uiterlijke kenmerken van beide dekentjes. Want, heel eerlijk, we hebben niet alle fleece dekentjes uitgetest. Niet dat we dat ergens eerder deze blog hebben verklaard, maar gewoon, om naar even duidelijk te maken wat dit artikel precies inhoudt. Het zijn geen reviews, nee, het zijn beschrijvingen van producten. Anyway, iets dat we niet helemaal begrijpen, is dat de plaids met zijn vieren staan afgebeeld, maar dat je niet een kleur kan kiezen. Betekent dat dan dat je voor die zes euro maar liefst 4 dekentjes krijgt opgestuurd. We denken dat dat helaas niet het geval zal zijn. Hopen mag altijd, toch?

Klik hier om het fleece dekentje te bekijken

Fleece dekentje IKEA

Prijs: €2,99
Afmetingen: 120 x 160 cm

We hadden het net toch over de IKEA? Nou, bij de IKEA zelf kan je ook gewoon fleece dekentjes scoren. In dit geval heet het geen ‘DAGLILJE’, maar ‘THORGUN’. Hoewel het dekentje afmetingen heeft waar onze wenkbrauwen van overeind gaat staan, is het prima om in je eentje onder te zitten. Verder is de deken in meerdere kleuren beschikbaar en kan je er dus eentje kiezen die het beste bij jou interieur past. Ga je voor lichtblauw, voor wat speelsheid of kies je voor ecru, om je toch al beige interieur maar in die kleur te laten? En oh ja, een goede tip van IKEA zelf: neem het dekentje eens mee naar buiten. Je kan dan bijvoorbeeld lekker van de winterse zon genieten, terwijl je niet weg vriest.

Klik hier om het fleece dekentje te bekijken

Fleece dekentje Gift Campain

Prijs: vanaf €2,86
Afmetingen: 145 x 95 cm

De kans is groot dat je dit dekentje links laat liggen, maar kijk nou! Een dekentje dat je kan laten bedrukken. Super leuk als een ‘hart onder de riem’ voor je werknemers. Het voordeel is dat je meerdere kleuren kan kiezen én het zo uitgebreid mogelijk kan worden, net zoals je zelf wil. Wij zijn fan, nu jij nog. En ja, we begrijpen heel goed dat je dit wat overdreven vindt. Echter vinden we ook dat de inzet van werknemers soms nog weleens wordt vergeten en dat is zonde. Zonder werknemers vallen talloze bedrijven in duigen…

Klik hier om het fleece dekentje te bekijken

Koopgids fleece dekentje

Als laatste geven we je graag nog een aantal aandachtspunten mee, waar je nou eigenlijk op moet letten bij de aanschaf van een fleece dekentje. We geven je liever wat te veel informatie, dan dat je toch eindeloos blijft twijfelen.

 1. Materiaal
  Fleece dekentjes zijn gemaakt van synthetische materialen zoals polyester. Let op de kwaliteit van het fleece materiaal. Zachtere en dichtere fleece biedt meer warmte en comfort. Als je het snel warm hebt, dan maakt dit natuurlijk wat minder uit.
 2. Afmetingen
  Controleer de afmetingen van het dekentje om ervoor te zorgen dat het groot genoeg is om je volledig te bedekken of om op je bank of bed te leggen. Er zijn dekens beschikbaar in verschillende maten, zoals eenpersoons- en tweepersoonsdekens. Want ja, een dekentje kan ook een lekkere toevoeging zijn in de slaapkamer.
 3. Warmte
  Fleece staat bekend om zijn warmte, maar de dikte en dichtheid van het materiaal kunnen variëren. Een dikker fleece dekentje zal over het algemeen meer warmte bieden. Vaak geldt: hoe goedkoper het dekentje, hoe minder dik de stof.
 4. Onderhoud
  Enkele fleece dekens kunnen in de wasmachine en droger worden gewassen, terwijl andere speciale zorg vereisen. Wanneer je niet zo’n smeerbeer bent, zal niet-wassen voor een langere tijd ook wel goed gaan.
 5. Randafwerking
  Let op de randafwerking van het dekentje. Sommige dekens hebben een afgewerkte rand, terwijl andere gewoon gesneden randen hebben. Een afgewerkte rand kan het dekentje duurzamer maken, omdat die minder snel zullen rafelen (en langer mooi blijven).

Wat fijn dat je inmiddels een keuze voor een fleece dekentje hebt kunnen maken (hopen we). Geniet ervan en ga de winter met een positieve blik tegemoet. Je kan met het fleece dekentje, een kopje thee en een heerlijke film namelijk heel goed thuis een fijne plek creëren.

Vorige Blog

Action airfryer & meer Budget Keuzes

Volgende Blog

Zo kom je erachter of iemand je heeft verwijderd op Snapchat

Ook interessant