///

Zo kom je erachter of iemand je heeft verwijderd op Snapchat

3 mins read

Snapchat. Een populaire sociale media app die gebruikers in staat stelt of foto’s en video’s te delen, die na een bepaalde tijd automatisch worden verwijderd. Je wordt genotificeerd als er een screenshot wordt gemaakt, je kan reageren op elkaar via een chat en volgt met gemak van allerlei leuke kanalen. Hoewel het leek alsof het platform zijn populariteit zou verliezen, maakt het toch weer een opmars.

In principe kan je eindeloze vrienden maken en kan je met hen een zogeheten streak opbouwen. Maar hoe kom je er eigenlijk achter of iemand je op Snapchat heeft verwijderd? In deze blog zullen we je de tijd nemen om die vraag te beantwoorden. Lees stap voor stap wat je moet doen om dit te kunnen controleren. Lees je gauw verder?

Controle of iemand je heeft verwijderd

We zullen er niet langer omheen draaien en vertellen je gelijk de te volgen stappen die je moet nemen om te zien of iemand je heeft verwijderd. We bieden je meerdere opties aanLees:

#1 Snapscore checken

  • Stap 1
    Open Snapchat op je telefoon/ tablet. Zorg dat je ingelogd bent.
  • Stap 2
    Open het ’tabblad’ waar al je chats staan.
  • Stap 3
    Klik op het hoofd de persoon van wie je vermoedt dat hij of zij je heeft verwijderd

Zie je onder de gebruikersnaam nog steeds zijn/ haar snapscore? Dan zijn jullie nog wel vrienden en ben je niet verwijderd.
Zie je onder de gebruikersnaam geen snapscore meer. Dan zijn jullie geen vrienden meer.

Let op! Soms is het zo dat een persoon heeft ingesteld dat niemand zijn snapscore kan zien, ook geen vrienden. In dat geval is misschien een andere optie beter om te proberen.

#2 Chat beginnen

  • Stap 1
    Open Snapchat op je telefoon/ tablet. Zorg dat je ingelogd bent.
  • Stap 2
    Open het ’tabblad’ waar al je chats staan.
  • Stap 3
    Klik linksboven in op het vergrootglas. Hier kan je een chat zoeken of starten.
  • Stap 4
    Tik de naam of gebruikersnaam van degene in van wie je vermoedt dat hij of zij je verwijderd heeft.

Staat de naam onder ‘Vrienden en groepen’, dan ben je nog steeds vrienden.
Staat de naam onder ‘Vrienden toevoegen’, dan weet je dat je door diegene bent verwijderd.

#3 Test snap versturen

  • Stap 1
    Open Snapchat op je telefoon/ tablet. Zorg dat je ingelogd bent.
  • Stap 2
    Maak een foto of video. Het maakt niet uit of van wat, als het maar iets is.
  • Stap 3
    Stuur de foto naar degene van wie je het vermoeden hebt dat hij of zij je heeft verwijderd.

Bij een open account van de ontvanger: staat er in het verzendoverzicht een rood pijltje met ‘Afgeleverd’ en heeft degene het na 24 uur nog niet geopend, dan ben je waarschijnlijk verwijderd.
Bij een gesloten account van de ontvanger: staat er in het verzendoverzicht een rijs pijltje met ‘In afwachting’, dan ben je waarschijnlijk verwijder.

Gissen

Maar goed, welke manier je ook kiest, eigenlijk is geen enkele manier waterdicht. Het blijft daarmee altijd een beetje gissen. Het handigste is dat je gewoon de desbetreffende persoon op een andere manier contacteert, eerlijk vraagt wat er aan de hand is en vervolgens antwoord krijgt op de vraag of je bent verwijderd. Eerlijkheid duurt dan wel het langst, maar het levert je ook het meest op.

Is Snapchat wel zo veilig?

Er zijn talloze manieren waarop Snapchat wordt misbruikt. De vraag die steeds meer aanwezig is, is dus of je zoiets als Snapchat nog wel zou willen gebruiken. Gelukkig hanteert de app diverse beveiligingsmaatregelen, zoals end-to-end versleuteling, maar het is belangrijk om voorzichtig te zijn. Delen van persoonlijke informatie en afbeeldingen kunnen risico’s met zich meebrengen. Gebruikers moeten bewust zijn van privacyinstellingen, vriendschapsverzoeken beheren en alleen vertrouwde contacten accepteren. Het vermijden van het delen van gevoelige informatie is verstandig om de veiligheid te waarborgen.

Het grootste gevaar zit ‘m misschien wel bij jonge gebruikers, die worden misleid om pikante foto’s te sturen, omdat het ’toch na tien seconden weg is’. Er wordt ondanks de belofte, toch een screenshot gemaakt, de jonge gebruiker wordt vervolgens geblokkeerd en heeft zijn/ haar foto’s op het internet staat. Eén klik en je bent klaar.

Conclusie

Goed, je kan op verschillende manieren dus checken of iemand je op Snapchat heeft verwijderd. Maar, omdat eigenlijk geen enkele manier helemaal waterdicht is, kan je het eigenlijk nooit 100% zeker weten. Wat ons betreft is het handig om diegene in het ‘echt’ aan te spreken, als dat mogelijk is. Zo ben je verzekerd van een antwoord en hoef je niet langer in onzekerheid te zitten. Pas trouwens wel op met het gebruik van Snapchat. Hoewel ze verschillende veiligheidsmaatregelen hanteren, is het nog niet altijd even veilig en gebeuren er nog steeds vervelende dingen.

Previous Story

Fleece deken Action, Lidl & meer Budget Keuzes

Next Story

Vuurkorf Action, Lidl & meer Budget Keuzes

Latest from Blog