Vuurkorf Action, Lidl & meer Budget Keuzes

Een gezellig avondje buiten rondom de vuurkorf. Schaf er een aantal marshmallows bij aan en je bent al helemaal gegarandeerd voor plezier. Je ruikt dan wel naar rook aan het einde van de avond, maar poeh, wat heb jij het leuk gehad. Echter heb je voor dat rondje om de vuurkorf wel een vuurkorf nodig. Waar koop je eigenlijk zo’n ding?

In deze blog zal je lezen op welke plekken je een vuurkorf voor een klein prijsje kan aanschaffen. Het is waarschijnlijk een item dat je niet heel vaak gebruikt, dus waarom zou je er dan de hoofdprijs voor betalen? Lees snel verder om te ontdekken hoe deze vuurkorven zich kenmerken.

Vuurkorf Action

De vuurkorf van Action is een geweldige toevoeging aan je buitenruimte. Met zijn betaalbare prijs en duurzaam ontwerp biedt hij warmte en sfeer tijdens gezellige avonden in de tuin. Haal de jouwe vandaag nog op en geniet van de knusse sfeer:

Buccan barbecue-vuurkorf

Prijs: €39,95
Afmetingen: 50 x 50 x 50 cm

Dit is ongetwijfeld niet de goedkoopste vuurkorf ooit. Dat zou ook wat gek zijn, gezien dit niet zomaar een vuurkorf is. Nee, ze verkopen een barbecue-vuurkorf, dus waar je op kan barbecueën, maar welke je ook kan gebruiken als vuurkorf. Hij is zwart, gemaakt van staal en heeft kleine gaatjes waar je het vuur doorheen kan zien. Daarnaast is het hele gevaarte bijna 9 kilo dus staat relatief stevig op de grond. On top of that is de vuurkorf niet eens zo duur, al moet je wel nog rekening houdende €5,99 verzendkosten. Want, nee, hij is niet in de winkel aan te schaffen.

Ohja, for your information. In de Action, de winkel dus, verkopen ze zowel aanmaakblokjes als brandgel. Misschien werkt dat goed voor het gemakkelijk aansteken van je vuurtje?

Vuurkorf Lidl

Verkopen ze een vuurkorf van de Lidl? Jazeker, Lidl heeft vaak vuurkorven in hun assortiment. Bezoek de dichtstbijzijnde Lidl-winkel of bekijk hun website voor de nieuwste aanbiedingen en prijzen voor vuurkorven. Waarschijnlijk boek je online meer succes in de winkel, dus begin wat dat betreft daar. Uiteindelijk zal je genieten van gezellige avonden buiten!

LANDMANN Vuurkorf

Prijs: €39,99
Afmetingen: Ø63,5 x 46 cm

Deze vuurkorf ziet eruit zoals je denkt at een vuurkorf eruitziet. Dus, van staal, met stalen stroken die bovenaan bijeenhouden gehouden door een horizontale strook en de vuurkorf staat op drie pootjes. Die pootje zijn overigens vastgeschroefd aan de bodemplaat (met aslade), zodat de vuurkorf stevig staat. En, over dat staal gesproken, dit betreft gepoedercoat staat, dat is weerbestendig en stabiel. Wat ons betreft echt een pareltje en niet eens heel duur. Je kan ‘m wel dan alleen online bestellen, maar who needs dat tripje naar de winkel. Is misschien alleen maar meer gedoe, toch?

GRILLMEISTER Vuurschaal

Prijs: €29,99
Afmetingen: Ø54 x 15 cm

In principe is dit geen korf, maar als je ‘in principe’ naar de eerste vuurkorf in deze blog kijkt, is dat ook niet het geval. Dus, wij vinden dat ook deze vuurschaal een plekje verdient in deze lijst. Sterker nog, als we onze mening zouden mogen geven, is dit een absolute favoriet. Hij is stijlvol, modern, heeft een prachtige afneembare vonkenvanger (deksel) en is makkelijk schoon te maken. Bovendien zit er zelfs voor het vastpakken van de vonkenvanger een pook bij, dit doe je natuurlijk niet met je vingers want dan verbrand je jezelf. Goed, een vuurkorf, uh…, vuurschaal van een goed formaat, voor een eerlijke prijs. Echt iets wat je wil hebben.

Andere budget keuzes

Als je op zoek bent naar budgetvriendelijke opties voor vuurkorven, zijn er verschillende winkels waar je kunt kijken. Verken verschillende winkels en websites om prijzen en stijlen te vergelijken. Wij zullen je daarbij helpen, want zijn al op zoek geweest naar alternatieven. Zie hieronder de door ons geselecteerde lijst.

Vuurkorf Tarrington House

Prijs: €36,95
Afmetingen: ø 52 x 55 cm

Het voordeel aan deze vuurkorf, is dat er in de korf nog een rooster zit. Dit rooster lijkt een beetje op gaas en heeft als functie om vonken tegen te houden. Bovendien zullen brokstukken veel minder makkelijk uit de korf vallen. Er mag dan wel een bodemplaat/ opvangbak aanwezig zijn, het is toch altijd even schrikken als er iets brandends uit de korf valt. Verder heeft het staal een poedercoat wat het staal beschermd en mooi houdt. En, omdat je de vuurkorf bij een groothandel aankoopt, heb je te maken met stapelkorting. Kan je er direct wat meer aanschaffen voor het perfecte buitenfeest.

Vuurkorf Intratuin

Prijs: €19,99
Afmetingen: ø 36 x 55 cm

We hebben een winnaar! Althans, qua budget. Het betreft namelijk een zeer goed geprijsde vuurkorf. Daarbij moet natuurlijk wel vermeld worden dat de korf wat kleiner is, maar goed, dat is dan ook logisch. Er zitten twee handvatten aan de vuurkorf waarmee je ‘m kan verplaatsen. Wel even opletten als die warm is, want gezien staal goed geleid, zal het ontzettend heet zijn. Handschoenen of iets van dien aard is zeker aan te raden. Of eigenlijk, lopen met vuur is nou niet echt iets dat je wil doen. Laat de vuurkorf dus maar gewoon staan, tot het klaar is. Houd er ook even rekening mee dat je geen opvangbak hebt. Zet de korf dus op een veilige ondergrond neer.

Vuurkorf Heat Outdoor Living

Prijs: €21,95
Afmetingen: ø 35 x 56 cm

We zouden je bijna vertellend dat deze vuurkorf het broertje is van degene hierboven. Ze zijn bijna even duur, bijna even groot en zien er vrijwel hetzelfde uit. Slechts €22,- voor een vuurkorf! Dat is echt niet veel. Al helemaal niet als je je bedenkt dat er ook vuurkorven worden verkocht van honderden, we herhalen honderden(!) euro’s. Maar goed, daar moeten we dan ook wel eerlijk bij vermelden dat die wel wat specialer zijn en van een betere kwaliteit zijn. Anyway, vind je deze vuurkorf te klein of te groot, dan kunnen we je verblijden met het feit dat hij in nog veel meer afmetingen beschikbaar is. Kijk anders zelf maar even op onderstaande link.

Vuurkorf Esschert Design

Prijs: €30,95
Afmetingen: ø 32 x 35

Kijk, een vuurkorf met een uniek design. Althans, uniek is het misschien niet, maar wel anders dan dat je in deze blog voorbij hebt zien komen. Het betreft een ronde vuurkorf, die als het ware op de grond staat. De look is roest en geeft een industriële vibe. Grappig om te zien is dat dus iets wat je kan voorkomen, nu iets is dat je al zo in de verpakking koopt. Nou ja, het laat in ieder geval schaduwen van een Zweedse fakkel achter, gezien het design van de ‘gaten’ in de vuurkorf. Vind ervan wat je ervan vindt, maar wij zijn absoluut fan. Ook helemaal niet duur, dus kopen maar!

Vuurkorf Perel

Prijs: €37,75
Afmetingen: ø 53.5 x 50

Last but not least, een vuurkorf met een wel heel bijzondere vorm. Althans, in principe is het gewoon een ronde vorm, maar de afwerking van de stalen stroken vinden wij erg prachtig. Ze lopen rond af en geven toch een extra touch aan het hele geheel. Verder is er eigenlijk niet veel speciaals aan. De vuurkorf staat op drie poten, wordt geleverd met een bodemplaat, is gemaakt van gecoat metaal en wordt geleverd in een zwarte kleur. Zo zie je maar weer dat het uiteindelijk niet echt uitmaakt dat een populair artikel te allen tijde zijn populariteit behoudt als er niet veel aan het design verandert.

Koopgids vuurkorf

Fijne warmte op een koele avond, roosteren van marshmallows roosteren of genieten van het knapperende vuur. Het zijn aangename dingen die een vuurkorf voor je kan bewerkstelligen. Maar waar moet je eigenlijk aan denken bij de aanschaf van zo’n vuurkorf. Lees de volgende aspecten grondig door.

 • Materiaal
  Vuurkorven zijn er in verschillende materialen, waaronder staal, gietijzer, roestvrij staal en koper. Elk materiaal heeft zijn eigen stijl en duurzaamheid. Staal en roestvrij staal zijn vaak lichter en gemakkelijker te verplaatsen, terwijl gietijzer en koper duurzamer kunnen zijn, maar ook zwaarder.
 • Grootte
  Denk na over hoeveel ruimte je hebt voor de vuurkorf en hoeveel mensen je er omheen wilt laten zitten. Kies een vuurkorf die past bij de beschikbare ruimte en het aantal mensen dat je wilt verwelkomen. Koop er wat ons betreft twee, indien je met een grotere groep bent.
 • Veiligheid
  Zorg ervoor dat de vuurkorf is uitgerust met een vonkenscherm of een deksel om te voorkomen dat vonken en brandende houtdeeltjes wegspatten. Deze kan je er ook nog altijd los bijkopen.
 • Design
  Vuurschalen komen in verschillende ontwerpen en stijlen, van eenvoudige en functionele modellen tot meer decoratieve en artistieke opties. Kies een vuurkorf die past bij de esthetiek van je buitenruimte.
 • Onderhoud
  Sommige vuurkorven hebben een beschermende coating om roestvorming te voorkomen, terwijl andere een patina van roest of verkleuring kunnen ontwikkelen. Overweeg het onderhoud dat nodig is om de vuurkorf in goede staat te houden.

Schaf vandaag nog je vuurkorf aan en geniet komend weekend van een heerlijk gebrande marshmallow.

Vorige Blog

Zo kom je erachter of iemand je heeft verwijderd op Snapchat

Volgende Blog

Waterpistolen Action, Lidl & meer Budget Keuzes

Ook interessant