Action tuinstoel & meer Alternatieven

Lang niet iedereen heeft een tuin. Lang niet iedereen heeft iets aan een tuinstoel. Toch zijn er wel heel veel mensen die van geen tuin naar wel een tuin gaan en dus zoiets willen aanschaffen. Ook zijn er mensen die al een tuin hadden, maar toe zijn aan een nieuw ’tuin interieur’. Hoe dan ook is de markt van tuinstoelen er eentje die al lang bestaat en nog lang zal blijven bestaan.

Gezien tuinstoelen zo’n gewild object zijn, zijn er een hele hoop dure tuinstoelen verkrijgbaar. Maar, bestaat er ook nog zoiets als een budgetvriendelijke variant? En waar kan je die dan vinden? Verkopen ze bijvoorbeeld bij de Action goedkope tuinstoelen? Het antwoord op deze vragen en nog veel meer, lees je in dit artikel.

Action Tuinstoel

Goed, we zijn eerlijk met je. Dit artikel wordt geschreven in december en in december staat de winter om de hoek te kijken. Dat betekent dat het buiten koud, nat en guur is. Gaan mensen dan voor hun plezier buiten op hun tuinstoel zitten? Precies, dat dachten wij ook.

Een tuinstoel is daarmee een soort seizoensproduct. Sommige (web)winkels zullen het hele jaar door tuinstoelen verkopen, andere winkels alleen vanaf medio lente. Zo heeft de Action in het verleden ook wel eens aanbiedingen gehad voor tuinstoelen, maar dus niet nu. Maar goed, misschien lees jij dit wel in april en verkoopt de Action wél weer tuinstoelen. Check het zelf dan even uit via onderstaande knoppen:

Ben je écht heel desperate en heb je vandaag nog iets nodig, misschien is het volgende dan iets voor jou.

Klapstoel

Prijs: €9,95 p/s
Afmetingen: 48 x 46 x 73,5 cm

Je ziet het goed, een klapstoel. Een zwarte klapstoel met een metalen frame en een zitvlak van kunststof. Eentje die je goed kan afnemen met een nat doekje en waarvan het dus niet erg is als deze een paar uur in het natte gras staat. Het is ongetwijfeld niet de meest kwaliteitsvolle stoel die je tegen zal komen, maar met een kussentje onder de billetjes, kan je er zeker een tijdje op overleven. Je kan de stoel aanschaffen in de winkel, indien die natuurlijk op voorraad is. En oh ja, een handig detail is om te weten dat het maximale draaggewicht ligt op 110 kg. Ga je ‘stapelen’ met je kameraden, dan kan je wel begrijpen dat dit misschien fout gaat.

Alternatieven

Zo, we hebben even onderzoek gedaan en zijn gekomen op een heel aantal alternatieven voor de ’tuinstoel’ van de Action. Het gaat om verschillende vormen, maten en mate van comfort, dus let erop dat aan die aspecten vaak ook de prijs te verklaren is.

Loft ( terras ) stoelen zand

Prijs: €36,24

Allereerst dit pareltje, te koop bij SuperSeat. Dit is de soort van marktplaats onder het horeca meubilair. Hun concept is dat ze gebruikt meubilair opkopen en voor een lager prijsje doorverkopen. Zo is de conditie van deze stoeltjes ‘nieuw’. Gezien ze werken met bepaalde kwaliteitseisen, kan je er wel vanuit gaan dat het prima is. We moeten wel heel eerlijk vermelden dat het altijd een gok is wat je koopt en dat je ons daar niet verantwoordelijk voor kan houden.

Stapelstoel LEKNES zwart

Prijs: €20,00

Zowel deze stoel als de stoel die we hier opvolgend van zullen bespreken, komen van de Jysk. Deze, van oorsprong Scandinavische, winkel heeft veel interieur voor lage prijsjes. De kwaliteit is prima en maakt het voor veel consumenten betaalbaar om te kopen waarnaar ze op zoek zijn. De LEKNES stapelstoel heeft een comfortabel zitvlak en een schuine rugleuning. Plaats er een kussen op en je kan heerlijk genieten van een lekker diner aan tafel of het lezen van een boekje in de avondzon. Omdat ze stapelbaar zijn, kan je ze in de winter goed opbergen.

Stapelstoel GRENAA zwart

Prijs: €20,00

De GRENAA stapelstoel, dus ook van Jysk, is weer een tuinstoel van een heel ander kaliber. Deze stoelen zien we eerder voor ons als onderdeel van een zitje, achterin de tuin. Of als onderdeel van de stoelen die staan bij een ronde tafel. Ze zijn niet echt chique, niet echt een eyecatcher en dus eerder iets dat je op het balkon wegmoffelt. Maar goed, voor twintig ‘eu’ per stuk mogen we niet klagen. Zó eerlijk zijn we dan ook wel weer.

By the way, zijn wij de enige die de namen van deze stoelen vinden lijken op de productnamen in IKEA?

FEJAN

Prijs: €14,99

En over de Ikea gesproken, wat dacht je van de FEJAN? Het is een soortgelijk stoeltje aan degene van de Action, maar wordt dus ook een soort van onder de noemer van tuinstoel verkocht. Want in principe kan je deze stoel buiten neerzetten, zonder dat het zoiets als de stof aantast. Er is namelijk geen stof en het hele gevaarte is gemaakt van metaal en kunststof. Bovendien kan je de stoel opklappen en simpel wegwerken wanneer je ze niet gebruikt. Op de aankomende tuinfeestjes kan wél iedereen zitten, in tegenstelling tot het ‘sta-feestje’ van de buren, waar iedereen met een zere rug naar huis ging.

Keter – Stapelstoel Dante hoge rug – donkergrijs – 89x57x57 cm

Prijs: €16,99 (zonder korting €19,99)

En dan tot slot, deze tuinstoel. Een stapelstoel van Leen Bakker die er wat ons betreft echt uitziet als een klassieke tuinstoel. Gelukkig niet in het wit, dus niet eentje die snel vol met aanslag zit, maar gewoon een donkergrijze variant. Overigens begrijpen we dat dit misschien niet de tuinstoelen zijn die je zocht. Echter moet je je realiseren dat de crème de la crème van de tuinstoelen met prijzen werkt van meer dan honderd euro per stoel. Dat vinden wij niet budget vriendelijk. Het is dan wel een goede investering, maar er moet ook wat overblijven voor de rest van de inrichting. Ach, hier kan je vast zelf een keuze in maken.

En zo zijn we alweer aan het einde van dit artikel beland. Eentje met tuinstoelen van verschillende kalibers, maar wel tuinstoelen in een betaalbare klasse. We zijn benieuwd naar wat voor mooie tuin jij met een van deze stoelen gaat creëeren. Laat je het ons weten?

Vorige Blog

Waterpistolen Action, Lidl & meer Budget Keuzes

Volgende Blog

Postbus postzegel nodig of niet?

Ook interessant