Drew Pritchard: partner, vermogen, wiki en meer

Een man met veel aanzien. Ook een man met een Brits-Engelse achtergrond en een groot, eigen vermogen (waarschijnlijk, dan). Én een man met veel kennis, zijn eigen tv-show en een terechte beschrijving van ‘antiquair’.

We hebben het over niemand minder dan Drew Pritchard. Een persoon waarbij voor de meeste nederlanders waarschijnlijk geen belletje gaat rinkelen, maar wel eentje waarvan dat het geval zal moeten zijn. In deze blog vertellen je wie deze man is, wat hij doet, waar hij bekend van is geworden en nog veel meer. Benieuwd geraakt? Lees dan gauw verder.

Wie is Drew Pritchard?

Drew Pritchard is een bekende Britse antiekhandelaar en televisiepersoonlijkheid. Hij is vooral bekend geworden door zijn rol in de televisieserie ‘Salvage Hunters‘, dat wordt uitgezonden op de Britse zender Quest. In deze serie gaat Drew Pritchard op zoek naar antieke en vintage voorwerpen in heel Groot-Brittannië, die hij vervolgens opknapt en verkoopt. Hij staat bekend om zijn expertise in antiek en zijn talent voor het vinden van waardevolle stukken in allerlei verborgen hoekjes en markten.

Zoals hij zelf graag zegt:

‘It’s very simple, I buy what I like.’

Drew Pritchard

Antiek

Zoals nu wel duidelijk is, is Drew Pritchard een handelaar in antiek. Hiervoor wordt ook wel de aanduiding ‘antiquair’ gebruikt. Hij begon in zijn begin twintiger jaren met zijn eigen bedrijven. Waar hij zich eerder focuste op de business als een reparateur van glas-in-lood en designer, zit hij nu veel meer in het handelen.

Pritchard heeft een passie voor stukken die komen uit de 17e eeuw tot 21e eeuw. Een mix van elementen uit zulke verschillende tijden vindt hij ook erg interessant. Hij deelt graag zijn kennis met je, maar alleen wel als je serieus geïnteresseerd bent in de stukken. Hij steekt in elk stuk dat hij verkoopt erg veel moeite en je zal dan ook een afspraak moeten maken met hem om een kijkje te kunnen nemen in zijn winkel.

Vermogen

De stukken die hij verkoopt, zijn absoluut niet goedkoop. We zetten een aantal voorbeelden op een rijtje om je een idee te geven van de bedragen.

  • An 18th Century French Giltwood “Regence” Mirror (een Franse ‘Regence’ spiegel van verguld hout uit de 18e eeuw): £11,500.00 (ongeveer €13.300,-)
  • An 18th Century Dog Gate (een hondenhekje uit de 18e eeuw): £1,800.00 (ongeveer €2100,-)

Je betaald daarmee ontzettend veel geld voor een stukje antiek. Het maakt de winkel van Pritchard zeker wel een stukje onbereikbaarder voor het ‘gewone’ volk. Bovendien is het een zeerspecifieke niche waarin Pritchard zich in begeeft, wat het in principe nog exclusiever maakt dan het al was.

Met onder andere de verdiensten van het bedrijf, wordt de jaarlijkse omzet geschat op miljoenen. En dan hebben we het niet over een tweetal miljoen, maar eerder over zo’n 8 of 9 miljoen Britse pond. Gezien dat niet alleen voor hemzelf is, omdat er bedrijfskosten zijn en er in nieuw goed wordt geïnvesteerd, is zijn eigen vermogen niet zoveel waard. Althans, er zijn personen die zijn persoonlijke vermogen nog steeds op zo’n miljoen pond schatten, wat nog steeds niet mis is.

Salvage Hunters

Het programma Salvage Hunters heeft inmiddels al vele seizoenen. Voor een lange tijd speelde het zich voornamelijk in Conwy af, omdat daar destijds ook de winkel van Pritchard te vinden was. Tegenwoordig is het hele hebben van de beste man verplaatst naar een ander gedeelte van Engeland, namelijk aan de westkust. Het was het gevolg van de scheiding met zijn voormalige vrouw. Een kans om opnieuw te beginnen, vond hij aan een andere kant van het land.

Maar goed, Salvage Hunters de serie dus. Eigenlijk speelt de serie zich niet af op de plek waar de winkel is, maar juist over het gehele Verenigd Koninkrijk. Ze zijn op zoek naar antiek en gaan langs bij andere antiquairs of oude woningen. Indien nodig, worden de stukken gerestaureerd, waarna ze de verkoop weer ingaan. Het is een interessant programma waar veel kennis wordt gedeeld en, zo blijkt, veel mensen naar kijken. Inmiddels zijn we al meer dan tien seizoenen verder en lijkt het nog niet dat de serie anytime soon wordt beëindigd.

Partner

Het is ons duidelijk geworden dat Drew voor een langere tijd was getrouwd met iemand die bekend staat onder de naam Rebecca Jane. Helaas strandde hun huwelijk een tijd geleden al, hoewel ze toen ook nauw samenwerkten. Ze deelden en delen een gezamenlijke interesse in antiek en het behoud van historische stukken. Het is een aspect dat waarschijnlijk heeft bijgedragen aan hun connectie en samenwerking in de antiekwereld.

‘Helaas’ waren de twee nooit heel open over hun eigen privéleven. Zo hebben ze naar vermoedens bijvoorbeeld wel kinderen. Maar, hoeveel dat er zijn, is een grote vraag. Of er nu al een andere liefde in het leven van Drew is gestapt, is ons eveneens onbekend.

Conclusie

Al met al kunnen we concluderen dat Drew Pritchard in het Verenigd Koninkrijk een echte bekendheid is. Onze Bert Degenaar, maar dan anders dus. We hopen nog veel van hem te zien in zijn programma Salvage Hunters. Want, als we het ergens over eens kunnen zijn, dan is het wel dat hetgeen wat hij doet, erg fascinerend is. Geniet, kijk en laat je verwonderen door de wondere wereld van Drew Pritchard.

Vorige Blog

Welke spelcomputer voor kind per leeftijd: Nintendo Switch en meer

Volgende Blog

De beste tank ter wereld

Ook interessant